Hoe werkt Tekentherapie?


Eerst hebben we een intakegesprek om kennis te maken. In het geval van een kind, is de intake altijd eerst met beide ouders. Samen met het kind onderzoeken en formuleren we de hulpvraag of klacht met behulp van eenvoudige, gerichte tekenoefeningen. Jij hoeft helemaal geen kunstenaar te zijn! Stap voor stap maken we de tekeningen en in het gesprek wordt duidelijk waar je nu staat, hoe je terug kijkt en wat je eigenlijk wilt. Wat je doelen zijn.

 

Knelpunten worden zichtbaar en dus hanteerbaar. Je ontdekt wat jou kan helpen. Je maakt contact met jouw eigen kracht en hulpbronnen. Emoties kunnen in een veilige omgeving geuit worden en een plaats krijgen. Door in rust creatief bezig te zijn word je stil, je ontspant en komt weer terug bij jezelf.

Aan het eind van iedere sessie evalueren we samen jouw ervaringen, je emoties en gedachten en help ik je om deze inzichten concreet toe te passen in je dagelijks leven. Pas na 3 sessies koppel ik (samen, en in overleg met het kind) terug aan de ouders.